Keramikweekend i Hjo

Boendepaket

22-23 oktober

I paketet ingår

  • 1 övernattning i dubbel eller enkelrum
  • 1 kvällens 3-rätters
  • 1 frukostbuffé
  • 2-dagars keramikkurs hos Levis
  • Gratis internet
  • Endast slutstäd
  • *Materialkostnad tillkommer

Boka i idag från 4120 kr / person (exkl dryck)

Bokningskod; Lervis

 

Boka på en extra natt för 25% rabatt på login!

Bokning sker via telefon 0503-120 00 alt mail info@hotellbellevue.se

 

PRIS
Kursavgiften är inkluderad i priset. Utöver detta tillkommer en materialkostnad på 100kr/kg för det färdigbrända godset. Materialkostnaden betalas när du hämtar dina färdigbrända alster.

PLATS

Lervis keramikverkstad ligger vackert beläget på landet söder om Hjo. På lördagen startar helgkursen i keramik kl.10 och den passar både nybörjare och dig som har tidigare erfarenhet. På Lervis helgkurser får du vara med på hela keramikresan – från leraklump till färdig produkt. Dag ett är det stort fokus på lära sig konsten att centrera och dreja. På kvällen serveras en 3-rätters middag i den avslappnande miljön på hotellet.

Efter en god natts sömn och en härlig frukost med utsikt över vättern och Hjo hamn bär det av till keramikverkstaden igen. På söndagen lär Ellen ut beskickning och det skapas fotringar och fina undersidor på de drejade alstren. Det ges också möjlighet att prova andra tekniker som kavling och ringling. 

 

lervis.se

Välkommen till Lervis

KURSUPPLÄGG

Du kommer att lära dig grunderna i drejning, beskickning och glasering. Vid intresse  förevisas även hur man drejar specifika saker, koppar, skålar, citruspressar och ljusstakar. Allt beroende på hur mycket du kan, hjälper jag dig att vidareutvecklas. Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av Ellen. Alla har en egen drejskiva under hela kursen.På kursen arbetar vi med stengodslera. Fördelen med stengods är att det brända godset är mycket slitstarkt och kan diskas i diskmaskin, användas i ugnen och micron. 

LÖRDAG 10-16
Introduktion och förevisning av att dreja. Sen drejar vi hela dagen.
Lunchpaus ca 12-13, du tar med egen lunch och vi bjuder på eftermiddagsfika.

SÖNDAG 10-15
Jag lär er att beskicka undersidan av de drejade alstren, vi sätter på öron, dekorerar, signerar mm. Här finns även möjlighet att kavla, ringla eller skulpturera. 
Lunchpaus ca 12-13, du tar med egen lunch.

GLASERING ca. 2h
Efter helgen måste alsterna skröjbrännas innan det är dags att glasera så vi bokar ett tillfälle för detta några veckor senare. Därefter dröjer det ytterligare ca 3-4 veckor (då de glasyrbränns) innan ni kan komma och hämta upp era färdiga verk. 
*Har du inte möjlighet att komma och glasera så gör jag det åt dig, då bestämmer du glasyr på helgkursen.

lervis2
 
Lervis
Ellen Lannemyr driver Lervis, en keramikverkstad vackert beläget på landet söder om Hjo. Keramikverkstaden har flera drejskivor och plats för många skapande kursdeltagare, det erbjuds både längre och kortare keramikupplevelser. Lervis är återförsäljare av lera och har en gårdsbutik med handgjord keramik. Keramikverkstaden är en samlingsplats där man kan möta nya människor, lära sig forma leran och samarbeta med drejskivan, en plats för inspiration och kreativitet
Läs mer om Ellen och Lervis på www.lervis.se