Covid-19

COVID-19 och hygien på hotellet

 

Hotell Bellevue är både ett hotell och en konferensanläggning men vi har även en välbesök restaurang för dagens rätt och à la carté.

Vi är väldigt glada och tacksamma att du har valt att komma till oss, både som hotell och konferensgäst men även som restaurangbesökare. Därför vill vi med detta brev dela med oss av några av de åtgärder vi vidtar för att fortsätta skapa en trygg upplevelse med oss så att du fortsättningsvis kan lita på att Bellevue ger dig ett säker och tryggt besök.

dubbelrum HB sjö

Rent och tryggt är alltid vår första prioritet!

Om ni vill vakna på ett nytt sätt, ta ett dopp i Vättern innan frukost eller äta en välsmakande middag är du välkommen till oss.

Vi har vidtagit alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för att du ska känna dig så trygg som möjligt. Våra gäster och medarbetares välbefinnande är som alltid vår högsta prioritet. Hos oss ska man känna sig trygg, oavsett om vi lever i rådande pandemi eller inte.

Vi håller oss uppdaterade om utvecklingen av covid-19 och följer de rekommendationer, riktlinjer och instruktioner som ges av Folkhälsomyndigheten och andra nationella myndigheter. För oss är det en självklarhet att vi alltid följer och uppdaterar våra rutiner kring hygien och städning för att undvika virus i alla dess former, inklusive Covid-19. För att minska smittspridningen har vi bland annat infört följande åtgärder:

dubbelrum HB

HOTELLRUM

Utöver våra vanliga städrutiner fokuserar vi dessutom extra på följande områden som ofta berörs och behöver djuprengöring, dessa är:

  • Strömbrytare och handtag
  • Badrummens alla ytor
  • Badrumsprodukter inklusive servettlådor och hårtork
  • Fjärrkontroller
  • Sängar och sänglinne
  • Större ytor som bord och stolar
  • Garderob
  • Vattenkokare

RECEPTION OCH ALLMÄNNA UTRYMMEN

Vi har ökad tillgång till handrengöring och desinfektionsmedel i alla våra utrymmen och desinfekterar ytor som ofta vidrörs så som kortläsare och dörrhandtag.

RESTAURANG OCH BAR

Vi tillämpar bordsplacering och gör vårt yttersta för att undvika att folksamlingar uppstår till exempel genom bordsservering och rutiner för att se till att köbildning inte uppstår.

KONFERENS

Oavsett sammankomstens storlek gäller det självklart att tänka på social distans, att tvätta händerna och stanna hemma om du upplever några sjukdomssymptom. För att du ska vara trygg med att lägga ditt möte hos oss gör vi löpande riskbedömningar och följer de allmänna rekommendationerna samt har rutiner för att undvika trängsel och köer. I varje lokal finns tillgång handdesinfektionsmedel och vi har utökade städrutiner.

ANSTÄLLDA

Vi ser till att våra anställda är informerade om den rådande situationen och vilka åtgärder man ska ta för att förebygga eventuell smittspridning, enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Vi uppmuntrar dem även att sköta handhygienen mer noggrant än tidigare samt vara extra observanta på sjukdomssymptom och stanna hemma vid minsta tecken. Dessutom råder vi våra anställda att desinfektera sina personliga utrymmen som till exempel skrivbord och telefoner. Vi erbjuder ökad tillgång till handrengöring och desinfektionsmedel i alla personalutrymmen.

AVBOKNING

Vi följer de avbokningsvillkor som är avtalade. Villkor för specifika bokningar beror på vilken typ av bokning du har gjort. Information om dina avbokningsregler hittar du i din bokningsbekräftelse. Vänligen besök Folkhälsomyndigheten för de senaste uppdateringarna gällande Covid-19.​