Miljö och hållbarhet

Om oss

Miljö och hållbarhet

Vi på Bellevue älskar naturen och jobbar därför så klimatsmart vi kan. Det är också därför du får sova i ekologiska linnen i ett rum som är städat med miljövänliga städprodukter.

Många av produkterna under middagarna och frukosten är ekologiska, lokala eller flera delar. Kaffe och bananer givetvis även fairtrade-klassat.

Utöver detta försöker vi i så stor mån det är möjligt att arbeta papperslöst samt källsorterar det som är möjligt.

Vi är även med i Hållbarhetsklivet för att hjälpa till i arbetet mot en hållbar besöksnäring.

Hållbarhet - photo the-honest-company

Boende & Konferens

I våra kära hotellrum har vi försökt tänka till från grunden med att möbler ska kunna ha ett så långt liv som möjligt genom att renovera dem efter behov och sedan ge dem ett nytt liv genom att skänka/sälja till organisationer och via loppisar.

Vårt linne hyrs av Rikstvätt och är ett eco-linne som tillverkas och sedan också tvättas ekologiskt. Rikstvätt har certifieringarna svanen, ISO 9001, ISO 14001 och OHSAS 18001. All textil från handduk till påslakan är ekologiskt tvättat och hanterat.

Städning av rummen sker med miljömärkta skonsamma kemikalier.

Alla våra gäster kan hjälpa till att bidra genom att använda sin handduk mer än en gång, tänkta på att ta det man orkar äta vid buffé samt sen sommaren 2019 kan tacka nej till städning under sin vistelse och samtidigt bidra med 10 kr till WWF.

Totalt bidrag hittills: 21 900 kr per 1 februari 2022

När du konfererar hos oss är papper och pennor miljömärkta. Vi nyttjar också kranvatten istället för på flaska i möjligaste mån och undviker engångsartiklar så mycket som möjligt.

Även här arbetar vi med miljömärkta städprodukter och alla våra golv rengörs med traditionell grönsåpa.

Restaurangen

I restaurangen arbetar vi enligt följande prioriteringsordning;

  • Lokalt – för att den svenska landsbygden skall överleva och kunna utvecklas.
  • Ekologiskt/ Rättvist arbete
  • Smart portionering -minska matsvinn

Vi tror på att man måste stötta näringen på nära håll för att kunna få en långsiktig påverkan på miljön. Där får vi också ner sträckor i transporter för våra varor.

Vi försöker minimera nyttjande av engångsartiklar och väljer i de fall miljömärkta artiklar.

Källsortering sker av glas, metall, porslin, papper, plast, pant, miljöfarligt avfall, elektronik och kartong. Matavfall sorteras och vägs för statistik, tyvärr klarar inte vår leverantör av avfall i kommunen hantera den sortering ännu.

Vi arbetar även här med linne ifrån Rikstvätt som är eko-märkt.

Kockarna försöker att minska sitt svinn i råvarorna och försöker hela tiden hitta innovativa sätt att nyttja mer av råvaran innan den är förbrukad.  Exempelvis kokar vi egen fond på köttrester, rester från grönsaker m.m. och gör soppor på ex broccolistammarna.

I samarbete med Generation waste

Vi väger vårt matsvinn och försöker aktivt minska detta samt ”tänka utanför boxen” hur vi kan ta hand om hela råvaran på ett bra sätt som en del i vårt miljöarbete.

 

Ilovehjo

Det lokala arbetet

För att bidra till vårt samhälle tar vi med jämna mellanrum till oss både praktikanter och personer som arbetstränar för att komma tillbaka till arbetslivet efter exempelvis lång sjukdom.

Utöver detta arbetar vi mycket med ungdomar som är nya i arbetslivet, eller av olika anledningar hamnat snett, både utbildade och de som saknar yrkesutbildning, sommarjobbare och nyexaminerade.

De som saknar utbildning introduceras på plats och våra avdelningschefer lägger stort engagemang på att hjälpa personerna komma in i arbetet, växa och utvecklas samt även att hitta nya arbeten efter avslutad anställning hos oss.

Vi stödjer också olika organisationer i kommunen och Sverige som vill arbeta för en bättre tillvaro så som

 

Energi & vatten

Huset energibesörjning  för uppvärmning sker i första hand med  fjärrvärme och vi har även återvinningssytem på värmen. Elen som köps in är miljömärkt.

Vi arbetar ihop med fastighetsägaren Wennergrens Byggnads AB för att göra husen så energieffektiva som möjligt samtidigt som man bevarar den vackra arkitekturen.

Där det är applicerbart används munstycken för minskad vattenförbrukning och toaletter är snålspolande.

Vi försöker arbeta med uteslutande ledlampor och energisnåla alternativ både i rum och allmänytor. Timers på belysning i allmänytor och korridorer samt dekorbelysning för att det inte ska stå på i onödan.

Du som gäst

Hjälp oss i vårt hållbarhetsarbete genom att;

  • Ta hellre två gånger från buffén är att ta för mycket mat som sedan får slängas
  • Återanvänd gärna din kopp/glas längre tid under dagen
  • Låt inte belysning och TV stå igång när ni inte befinner er på rummet.
  • Om du önskar återanvända din handduk, häng upp den på kroken i badrummet.

Våra Värdeord

Kvalitet
Vi ska ha en högkvalitativ produkt som vi kan vara stolta över. Såväl när det gäller varan som tjänsten. Vi vill sätta ett avtryck hos våra gäster och medarbetare.

Omtänksamhet
Vi vill kännetecknas för en välkomnande och familjär atmosfär där gästen står i centrum. Våra medarbetare skall vara betingade med empati, generositet, professionalitet samt ha gästen i fokus.

Ansvar
Vi ska vara ett ansvarsfullt företag som klokt förvaltar och utvecklar det förtroende vi får från nya och återkommande gäster. Så långt som det är möjligt ska vi även göra vårt bästa för miljö, samhälle och framtid.